Nour صاحبة الموقع والadmin
دعاء المنتدى : مزاجك : هوايتك : عدد الرسائل : 797 العمر : 31 الموقع : www.nour-elhoda.banouta.net العمل/الترفيه : صاحبة الموقع والمديرة المزاج : ADMINE تاريخ التسجيل : 18/07/2008
| موضوع: ايس كريم بيتي مع البسكويت بتاعه السبت مايو 29, 2010 8:07 am | |
| الايس كريم
وطلع تحفه احلى من الجاهز بكتييييييييييييييييييييير
يعنى اللى مجربهوش يقوم بسرعه ويجربه هيعجبكم اوي
المقادير:
في حدود 3/4 كيلو مانجة او فراولة مثلا (او أي نوع فاكهة انت عايزة تعمليه) و لو شوكولاته يكون في حدود نصف كيلو شيكولاتة خام و نسيحها (500 جرام يعني)
علبة لبن مكثف نستلة او أي نوع
(ال370 جرام اللي هي اصغر حاجة) علبة جيلي من نفس نوع الفاكهة (لو مش متوفر النوع يبقي علي الأقل اللون) (ممكن طبعا نستخدم الجيلاتين الشفاف) كيس كريم شانتيه
(( لو معندكيش لبن محلى اعمليه في البيت ودي الطريقة : كوب سكر كوب حليب بودره كوب ماء و رشة فانيليا مع بعض نخلطهم ونتركهم على نار هاديه لغاية ما يثقل )))
للتزيين :
شوكلاتة جلاكسي فلوتس وشكولاتة مندولين او تويكس
طريقة عمل الايس كريم : نحضر الجيلي زي ما هو مكتوب عليه في التعليمات بالضبط هيطلع لنا 2 كوب سائل الجيلي نسيبه لحد ما يبرد شوي نكون محضرين الفاكهة اللي هنستخدمها تكون متقطعة
نحطها في الخلاط مع الجيلي و نضرب في الخلاط حتي التجانس التام
و بعدين نضيف اللبن المحلي المركز بتاع نستله و نضرب كويس و بعدين نكون ضربين كيس الكريم شانتيه ونضيفه للخليط نصب الخليط ده في علبة في الفريزر محكمة الغلق
حطي الايس كريم في طبق التقديم وقطعي الشكولاتة التويكس او المندولين الى قطع صغيرة ورفيعة ووزعيها فوق وتحت الايس كريم او ممكن قبل ما الايسكريم يجمد تحطيه فيها حيبقى حلو برضو وحطي اصابع الشكولاتة الجلاكسي بطريقة عشوائية
دي طريقة البسكويت للي حابة تعمل ايس كريم بالبسكويت بس انا معرفتش اظبط البسكويت طلع معايا تخين شوية بس هوا لازم يبقى رقيق جدا عشان ينشف
البسكويت : 2 بيضه ربع كوب سمن كيس فانيليا نص كوب سكر 1/3 كوب دقيق وملعقه كبيره
3 ملاعق لبن سائل
كل ده نضربه مع بعض بالمضرب السلك وبعدين نجيب طاسه وندهنها زين ونصب فيها بالكبشه زى الكريب بس نخليه رقيق ولما نلاقى الاطراف احمرت نقلبه على الناحيه الثانيه ونشيله من الطاسه هيكون طرى زى الكريب نحطه على شكل طبق يعنى نقلب الطبق ونحط البسكويته عليه ونلبسه طبق تانى عشان تاخذ شكل الطبق وبعد دقيقه نشيل الطبق ونسيبها تنشف هنلاقيها تنشف بسرعه بس لازم تكون رقيقه لان لو تخينه هتفضل طريه [center]دي صورة الايسكريم مع البسكويت :
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][/center] | |
|