**منتدى نور الهدى**
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم, أنت لم تقم بتسجيل الدخول بعد! يشرفنا أن تقوم بالدخول أو التسجيل إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى
**منتدى نور الهدى**
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم, أنت لم تقم بتسجيل الدخول بعد! يشرفنا أن تقوم بالدخول أو التسجيل إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى
**منتدى نور الهدى**
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


**منتدى نور الهدى**
 
الرئيسيةأحدث الصوردخولالتسجيل

*اتمنى لكم قضاء احلى الاوقات والاستفاده والافاده من منتدى نور القمر




 

 ايس كريم بيتي مع البسكويت بتاعه

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Nour
صاحبة الموقع والadmin
صاحبة الموقع والadmin
Nour


دعاء المنتدى : ايس كريم بيتي مع البسكويت بتاعه Fp_04110
مزاجك : ايس كريم بيتي مع البسكويت بتاعه Bahar11
هوايتك : ايس كريم بيتي مع البسكويت بتاعه Travel10
انثى
عدد الرسائل : 797
العمر : 31
الموقع : www.nour-elhoda.banouta.net
العمل/الترفيه : صاحبة الموقع والمديرة
المزاج : ADMINE
تاريخ التسجيل : 18/07/2008

ايس كريم بيتي مع البسكويت بتاعه Empty
مُساهمةموضوع: ايس كريم بيتي مع البسكويت بتاعه   ايس كريم بيتي مع البسكويت بتاعه Emptyالسبت مايو 29, 2010 8:07 am


الايس كريم

وطلع تحفه احلى من الجاهز بكتييييييييييييييييييييير


يعنى اللى مجربهوش يقوم بسرعه ويجربه هيعجبكم اوي



المقادير:


في حدود 3/4 كيلو مانجة او فراولة مثلا
(او أي نوع فاكهة انت عايزة تعمليه)
و لو شوكولاته يكون في حدود نصف كيلو شيكولاتة خام و نسيحها
(500 جرام يعني)

علبة لبن مكثف نستلة او أي نوع
(ال370 جرام اللي هي اصغر حاجة)
علبة جيلي من نفس نوع الفاكهة
(لو مش متوفر النوع يبقي علي الأقل اللون)
(ممكن طبعا نستخدم الجيلاتين الشفاف)
كيس كريم شانتيه







(( لو معندكيش لبن محلى اعمليه في البيت
ودي الطريقة :
كوب سكر
كوب حليب بودره
كوب ماء
و رشة فانيليا
مع بعض نخلطهم ونتركهم على نار هاديه لغاية ما يثقل )))




للتزيين :


شوكلاتة جلاكسي فلوتس
وشكولاتة مندولين او تويكس



طريقة عمل الايس كريم :
نحضر الجيلي زي ما هو مكتوب عليه في التعليمات بالضبط
هيطلع لنا 2 كوب سائل الجيلي
نسيبه لحد ما يبرد شوي
نكون محضرين الفاكهة اللي هنستخدمها
تكون متقطعة

نحطها في الخلاط مع الجيلي و نضرب في الخلاط حتي التجانس التام
و بعدين نضيف اللبن المحلي المركز بتاع نستله
و نضرب كويس و بعدين نكون ضربين كيس الكريم شانتيه ونضيفه للخليط نصب الخليط ده في علبة في الفريزر محكمة الغلق







حطي الايس كريم في طبق التقديم
وقطعي الشكولاتة التويكس او المندولين
الى قطع صغيرة ورفيعة ووزعيها فوق وتحت الايس كريم
او ممكن قبل ما الايسكريم يجمد تحطيه فيها
حيبقى حلو برضو
وحطي اصابع الشكولاتة الجلاكسي
بطريقة عشوائية



دي طريقة البسكويت
للي حابة تعمل ايس كريم بالبسكويت
بس انا معرفتش اظبط البسكويت
طلع معايا تخين شوية
بس هوا لازم يبقى رقيق جدا عشان ينشف



البسكويت :
2 بيضه
ربع كوب سمن
كيس فانيليا
نص كوب سكر
1/3 كوب دقيق وملعقه كبيره

3 ملاعق لبن سائل
كل ده نضربه مع بعض بالمضرب السلك
وبعدين نجيب طاسه وندهنها زين
ونصب فيها بالكبشه زى الكريب بس نخليه رقيق
ولما نلاقى الاطراف احمرت نقلبه على الناحيه الثانيه
ونشيله من الطاسه هيكون طرى زى الكريب
نحطه على شكل طبق يعنى نقلب الطبق ونحط البسكويته عليه ونلبسه طبق تانى عشان تاخذ شكل الطبق
وبعد دقيقه نشيل الطبق ونسيبها تنشف هنلاقيها تنشف بسرعه بس لازم تكون رقيقه لان لو تخينه هتفضل طريه



[center]دي صورة الايسكريم مع البسكويت :




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ايس كريم بيتي مع البسكويت بتاعه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
**منتدى نور الهدى** :: مطبخ المنتدى :: حلويات شرقية وغربية-
انتقل الى: